Monthly Archives: February 2018

Inuti Minnet av en Master Procrastinator

04.02.2018

Det är nu mindre än ett par månader innan det nya året.

Och för mig, är detta normalt den tid när jag frågar mig själv hur mycket jag har åstadkommit de senaste månaderna.

Jag ser tillbaka och se över mina mål och se hur många jag kan nå.

Och för de som jag inte lyckats uppnå, frågar jag mig själv vad som höll mig från att uppnå dem.

Vilka utmaningar har jag möter som hindrade mig från att gå framåt? Vilka misstag gjorde jag som stoppade mina framsteg?

I de flesta fall roten av min “unaccomplishment” är förhalning.

Trots att det är en själv erkände produktivitet geek, som jag fortfarande ofta hemfaller till förhalning. Det är ett område i mitt liv som jag hela tiden försöker att bli bättre.
Nedan är en 14 minuters TED Talk av Tim Urban om förhalning.

I den här roliga och insiktsfulla prata, han tar oss med på en resa genom YouTube binges, Wikipedia kanin hål, och andra saker som han gör när han procrastinates.

Jag kunde verkligen relatera till berättelserna han delade med sig av. Och jag gillade särskilt hur han har skickligt förklaras i enkla ordalag samtal som går inne i åtanke när vi dröjsmål göra saker vi behöver göra.

Mot slutet, han påminner oss om att tänka svårare om vad vi verkligen är förhala på, innan vi kör ut ur tiden.

Om du är en procrastinator som mig, då jag vet att du kommer att njuta av att titta på denna video också.

Bra affärsidéer för 2018

Bra affärsidéer för 2018

01.02.2018

Bra affärsidéer för 2018

En av de största utmaningarna för att starta ett företag kommer med en lönsam idé. De flesta människor skulle först titta på vad som är populärt för närvarande, och sedan förnya sin egen version av verksamhet.

En hel del människor, särskilt OFWs, välja franchising. De satsar på turn-key process, vilken verksamhet franchising erbjuda för att spara tid och energi. Detta gör det möjligt för dem att driva ett företag medan du fortfarande arbetar utomlands.

Slutligen finns det också skett en ökning på företag crowdfunding. Bara investera en liten summa och äger en del av en verksamhet, som en crowdfunding bolaget kommer att bygga och förvalta. Detta har också varit ett populärt val för många Filippinsk arbetare.

Business Evolution
Låt oss titta på den klassiska Pinoy verksamhet: sari-sari store.

Vår familj hade en när jag var liten. Och det finns fortfarande en hel del sari-sari butiker runt om. I vår bostad är ensam, det finns två det är bara ett par minuter bort.

Starta en sari-sari store — det är en affärsidé. Och det är en lönsam satsning – koroton pikavippi.

Tyvärr är dessa dagar kan du inte bara sätta upp en sari-sari store var som helst och förvänta sig att tjäna pengar. Men det bör inte avskräcka dig från att fullfölja denna idé.

Det viktiga är att definiera som din målgrupp är. Lära sig vad deras problem är. Och tänk på hur din sari-sari store verksamheten kan bidra till att lösa dessa problem.

Med andra ord, en sari-sari store är din grundläggande idé. Men kasta och innovation inom teknik, och du har en utvecklad verksamhet som kan vara lönsamma i dagens tider.

Affärsidéer som utvecklats från sari-sari butiker

  • Närbutiker — för människor som behöver matvaror på 3am
  • Filipino butiker utomlands — för OFWs som är i behov av att köpa
  • Filippinska produkter
  • Huiput.fi
  • Online leverans av matvaror — för människor som är för upptagen för att gå till snabbköpet
  • Dessa är bara ett fåtal företag som kom från den grundläggande affärsidén är att en sari-sari store. Och dessa möjligheter är också tillgängliga via franchising, crowdfunding och kooperativ.