Monthly Archives: June 2018

Bygga en förmögenhet snöboll

07.06.2018

För att avsluta “tillbaka till grunderna” månad på att Bli Rik Långsamt, idag ska vi utforska ett viktigt begrepp, något som är nytt för de flesta människor. Idag vill jag prata om att bygga en förmögenhet snöboll. Efter nästan tolv år av att skriva om pengar, jag har gått från att inte veta någonting till att ha några mycket starka åsikter. Jag tror nu vet till exempel att det enda viktigaste du kan göra för att förbättra din ekonomiska situation är också det mest elementära: att Öka gapet mellan dina inkomster och utgifter. Spendera mindre än du tjänar — det är den grundläggande regeln om privatekonomi. Människor vill inte höra detta. Det låter alltför grundläggande för ytlig och förenklad. Det är en trygghet att tro att svaret på din ekonomiska kris är på något sätt mer komplex. Det är det inte. Svaret på alla ekonomiska problem är att öka klyftan mellan dina inkomster och utgifter. (Den komplicerade delen, den tuffa delen, är att utveckla de färdigheter och mental styrka för att göra detta.)

Om du spendera mindre än du tjänar, du ska bygga upp en rikedom snöboll som gör att du gör de saker du drömmer om att göra och att få de saker du drömmer om att ha. Vad på jorden är en rikedom snöboll? Det är den ständigt ökande stash av kontanter du har i din bank och värdepappersdepåer som du öka ditt sparande och tjäna avkastning på dina investeringar. Din rikedom snöboll är ditt rede ägg, din nettoförmögenhet. För att bättre förklara den rikedom snöboll, kan det hjälpa att först granska begreppet skuld snöboll.

Botemedlet för Spagetti Hjärnan

05.06.2018

Möjligheter finns överallt omkring oss. Några har kanske mer än andra, men ändå, de finns om man tittar tillräckligt hårt. Men, att ha tillgång till dessa möjligheter inte en garanti för framgång i livet. Ett hårt arbete, beslutsamhet, beslutsamhet, disciplin och fokus är några av nycklarna för att nå framgång. Idag, jag skulle vilja prata mer om att sista biten — FOKUS. Eftersom jag har kämpat med att i det förflutna, och jag vet att de flesta av er försöker att ta itu med detta också. Jag hoppas att jag kommer att dela idag kan hjälpa dig att hitta den viljestyrka att F. O. C. U. S. — att Följa En Kurs Fram Framgångsrika — och därmed nå dina finansiella mål. Det är en artikel som jag skrev innan räknar upp fyra typer av tänkare belgisk våffeljärn. För det första är den en som inte har några drömmar och inga mål i livet. För det andra, det är ingen fokus och arbetar mot olika mål på samma gång. För det tredje, det finns en som alltid fokuserar på problemen, och låter negativa tankar konsumerar honom till passivitet. Och till sist, det är den som är fokuserad och mycket fast besluten att nå sitt mål, go-getter. Om du är den andra typen, den ena med ingen fokus, även känd som den med spaghetti hjärnan, så låt mig berätta hur jag förändrat mig själv från att en och till att bli go-getter. När jag var klar med college och klarade av styrelsen tentor, jag hade turen att ha tillgång till ett stort antal möjligheter. Jag hade flera erbjudanden om jobb, och till och med ett stipendium för en magisterexamen i utlandet. Sugen på att tjäna och vara ekonomiskt oberoende, jag accepterade jobbet som erbjöd den högsta lönen. Och för de närmaste åren, kommer jag att göra just det — att kontinuerligt byta jobb för en högre lön. Det är därför efter 7 år från examen college, jag har redan arbetat i fem företag. När världen frilansar och entreprenörskap blev min “shiny object” — saker blev bara värre. Mina ögon såg en hel del nya och annorlunda möjligheter. Jag kände mig som ett barn i en stor leksaksaffär. En efter en, och sedan allt på samma gång, jag jagade och många olika möjligheter – Wafflechunks. Tills jag slutade göra frilansande utveckling av programvara, kör ett internet café, bygga en online-verksamhet och handel aktiemarknaden — allt på samma gång. Det var kul. Det var en utmaning. Men det var ansträngande. Och medan jag hade flera inkomstkällor, alla av dem så småningom nått en platå och min inkomst har slutat växa. Så om jag ville tjäna mer, min lösning var att hitta en ny möjlighet att lägga till min lista av ventures.