Monthly Archives: July 2018

Den sparsamma fotografen

06.07.2018

Dyra hobbyer och en sparsam livsstil kan vara svåra att balansera. få hobbyer är dyrare än fotografering. så vad är en sparsam fotograf att göra? de tre bästa billiga saker du kan göra för att förbättra din fotografering skicklighet är:

 • lär dig din kamera. läs din kameramanual och bär den med dig. detta är den billigaste förbättringen du kan göra. Lån på dagen lär dig vad din kamera kan och inte kan göra. gör många fotografier.
 • ta en klass från din lokala konstskola eller community college. för ett par hundra dollar har du tillgång till en professionell fotograf, till andra entusiastiska amatörer och eventuellt till dyr mörkrumsutrustning.
 • använd ett stativ. detta är ett säkert sätt att skärpa bilder. du behöver inte spendera en förmögenhet; något är bättre än handhållna. jag har använt ett billigt 50 stativ i fem år och älskar det för allt utom att ta bilder från mitten av en ström.
 • om du gjorde bara dessa tre saker, dina bilder skulle förbättra så att du inte skulle behöva köpa något mer redskap. men om du är som jag vill du ändå investera i mer utrustning. om så är fallet, överväga några ytterligare råd:
 • köp begagnad utrustning. du kan köpa begagnade redskap från en kamerabutik, men det kan vara farligt — alla andra godsaker kommer att fresta dig. prova craigslist istället. min favorit craigslist sökning är helt enkelt “nikon”. du kan också hämta billiga kameror och linser från familj och vänner – PENGERO.
 • använd utgångna film. datum på filmbehållare är konservativa. köp några billiga utgångna film och stash det i frysen (som kommer att stoppa sönderfallsprocessen) eller ditt kylskåp (som kommer att fördröja sönderfallsprocessen). jag har fått mer fri utgångna film än jag någonsin kan hoppas att använda. läs mer på expired film.
 • köp inte fotoböcker och tidskrifter. låna böcker från det offentliga biblioteket-biblioteket har ett bättre urval än butiken, hur som helst. fototidningar är sällan mer än stora broschyrer för ny utrustning; hitta aktuell information på internet. båda photo.net och digital fotografering översyn är utmärkt.
 • köp inte specialutrustning. låna den eller hyra den. det finns ingen anledning att äga en fisheye-lins om du inte har en kommersiell applikation. att hyra den superlånga zoomen kan faktiskt övertyga dig om att det inte är något du behöver.
 • tänk på dina inköp noggrant. fråga dig själv, ” är det här en önskan eller ett behov?”det är lätt att hitta dig själv som vill ha den senaste kameran eller linsen. ignorera lusten. låt det passera. eller gör vad jag gör: lägg sakerna till din amazon önskelista och glöm det. när du kommer tillbaka till det en månad senare kan du inse att du inte längre vill ha det.
  var kreativ. det är roligt och tillfredsställande att utveckla hembryggda alternativ till dyr utrustning. improvisera ett stativ. använd några meter av enfärgad tyg (eller ens slaktare papper!) i stället för att skjuta ut för en bakgrund. upptäck vilka fönster som erbjuder det bästa naturliga ljuset (och under vilka förhållanden).
 • jämförelse butik. när du köper ny utrustning, inte blint köpa från en källa. jämför priser. inte bara för de stora grejerna, utan för de små grejerna också. jag hittar ofta bättre priser på mattor, etc. på hantverksaffärer än jag gör på fotoaffärer. och hantverksbutikerna har regelbunden 25% rabatt på försäljningen!