Bygga en förmögenhet snöboll

07.06.2018

För att avsluta “tillbaka till grunderna” månad på att Bli Rik Långsamt, idag ska vi utforska ett viktigt begrepp, något som är nytt för de flesta människor. Idag vill jag prata om att bygga en förmögenhet snöboll. Efter nästan tolv år av att skriva om pengar, jag har gått från att inte veta någonting till att ha några mycket starka åsikter. Jag tror nu vet till exempel att det enda viktigaste du kan göra för att förbättra din ekonomiska situation är också det mest elementära: att Öka gapet mellan dina inkomster och utgifter. Spendera mindre än du tjänar — det är den grundläggande regeln om privatekonomi. Människor vill inte höra detta. Det låter alltför grundläggande för ytlig och förenklad. Det är en trygghet att tro att svaret på din ekonomiska kris är på något sätt mer komplex. Det är det inte. Svaret på alla ekonomiska problem är att öka klyftan mellan dina inkomster och utgifter. (Den komplicerade delen, den tuffa delen, är att utveckla de färdigheter och mental styrka för att göra detta.)

Om du spendera mindre än du tjänar, du ska bygga upp en rikedom snöboll som gör att du gör de saker du drömmer om att göra och att få de saker du drömmer om att ha. Vad på jorden är en rikedom snöboll? Det är den ständigt ökande stash av kontanter du har i din bank och värdepappersdepåer som du öka ditt sparande och tjäna avkastning på dina investeringar. Din rikedom snöboll är ditt rede ägg, din nettoförmögenhet. För att bättre förklara den rikedom snöboll, kan det hjälpa att först granska begreppet skuld snöboll.

Leave a Reply

Your email address will not be published.