Botemedlet för Spagetti Hjärnan

05.06.2018

Möjligheter finns överallt omkring oss. Några har kanske mer än andra, men ändå, de finns om man tittar tillräckligt hårt. Men, att ha tillgång till dessa möjligheter inte en garanti för framgång i livet. Ett hårt arbete, beslutsamhet, beslutsamhet, disciplin och fokus är några av nycklarna för att nå framgång. Idag, jag skulle vilja prata mer om att sista biten — FOKUS. Eftersom jag har kämpat med att i det förflutna, och jag vet att de flesta av er försöker att ta itu med detta också. Jag hoppas att jag kommer att dela idag kan hjälpa dig att hitta den viljestyrka att F. O. C. U. S. — att Följa En Kurs Fram Framgångsrika — och därmed nå dina finansiella mål. Det är en artikel som jag skrev innan räknar upp fyra typer av tänkare belgisk våffeljärn. För det första är den en som inte har några drömmar och inga mål i livet. För det andra, det är ingen fokus och arbetar mot olika mål på samma gång. För det tredje, det finns en som alltid fokuserar på problemen, och låter negativa tankar konsumerar honom till passivitet. Och till sist, det är den som är fokuserad och mycket fast besluten att nå sitt mål, go-getter. Om du är den andra typen, den ena med ingen fokus, även känd som den med spaghetti hjärnan, så låt mig berätta hur jag förändrat mig själv från att en och till att bli go-getter. När jag var klar med college och klarade av styrelsen tentor, jag hade turen att ha tillgång till ett stort antal möjligheter. Jag hade flera erbjudanden om jobb, och till och med ett stipendium för en magisterexamen i utlandet. Sugen på att tjäna och vara ekonomiskt oberoende, jag accepterade jobbet som erbjöd den högsta lönen. Och för de närmaste åren, kommer jag att göra just det — att kontinuerligt byta jobb för en högre lön. Det är därför efter 7 år från examen college, jag har redan arbetat i fem företag. När världen frilansar och entreprenörskap blev min “shiny object” — saker blev bara värre. Mina ögon såg en hel del nya och annorlunda möjligheter. Jag kände mig som ett barn i en stor leksaksaffär. En efter en, och sedan allt på samma gång, jag jagade och många olika möjligheter – Wafflechunks. Tills jag slutade göra frilansande utveckling av programvara, kör ett internet café, bygga en online-verksamhet och handel aktiemarknaden — allt på samma gång. Det var kul. Det var en utmaning. Men det var ansträngande. Och medan jag hade flera inkomstkällor, alla av dem så småningom nått en platå och min inkomst har slutat växa. Så om jag ville tjäna mer, min lösning var att hitta en ny möjlighet att lägga till min lista av ventures.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.